ČESTA PITANJA

 1. KADA SE KORISTI WATERPIK?

   Korišćenje WATERPIK oralnog tuša se preporučuje pre pranja zuba četkicom. Uklanjanje ostataka hrane unapređuje efektivnost pranja zuba četkicom i same paste za zube.

 2. KOJA JAČINA MLAZA NA WATERPIK UREĐAJU JE ODGOVARAJUĆA?

  WATERPIK oralni tuš je klinički testiran i dokazan kao siguran za korišćenje u svim podešavanjima. Kod prvog korišćenja bi trebalo početi sa najnižim vodenim pritiskom, a zatim polako povećavati pritisak do onog koji najviše odgovara.

 1. DA LI SA WATERPIK ORALNIM TUŠEM MOGU KORISTITI SREDSTVA ZA ISPIRANJE USTA?

  Da, možete koristiti sredstvo za ispiranje usta i preporučuje se odnos 1:1 vode i sredstva za ispiranje. Međutim, važno je da temeljno isperete uređaj posle svakog korišćenja sredstva za ispiranje usta, tako što ćete rezervoar ispuniti čistom vodom i pustiti da tečnost isteče. Ukoliko se ne pridržavate ovog uputstva može doći do oštećenja uređaja.

 2. DA LI WATERPIK UREĐAJE MOGU KORISTITI DECA?

  WATERPIK oralni tuš mogu koristiti deca starija od 6 godina. Posebno se preporučuje deci koja nose fiksne proteze i u tom slučaju se koristi uz “Orthodontic Tip”- ortodonski nastavak koji je prilagođen čišćenju ortodonskih bravica.

 3. DA LI MOGU KORISTITI OVAJ UREĐAJ UKOLIKO IMAM IMPLANTE KRUNICE I MOSTOVE?

  Da, ovaj uređaj je savršen za svakoga sa implantima, krunicama, mostovma ili paradontalnim džepovima. WATERPIK oralni tuš je klinički dokazan kao dva puta efikasniji u unapređivanju zdravlja desni u odnosu na konac za zube. Korišćenje oralnog tuša je odličan način da zaštitite svoju investiciju i održite visoki nivo oralne higijene.

 4. KOLIKO ČESTO BI TREBALO MENJATI NASTAVKE ZA ORALNI TUŠ?

  Nastavci “Classic Jet Tip”- klasična cevčica za ispiranje kao i “Tongue Cleaner” – nastavak za čišćenje jezika, bi trebalo promeniti svakih šest meseci. (Taloženje kamenca na nastavcima može umanjiti performanse tokom vremena). “The Plaque Seeker® Tip”- nastavak za uklanjanje plaka, “Orthodontic Tip”- ortodonski nastavak, “Pik Pocket® Tip”- nastavak za paradontalne džepove i   “Toothbrush Tip” – nastavak u vidu četkice, bi trebalo zameniti na svakih tri meseca.

 5. DA LI UREĐAJ MOŽE DA KORISTI VIŠE LJUDI?

  Da, uređaj može koristiti više ljudi, uz napomenu da svaki korisnik uređaja mora imati svoj nastavak za ispiranje.

 6. DA LI SA WATERPIK UREĐAJEM MOGU KORISTITI VODU SA ČESME?

  Idealno bi bilo da sa WATERPIK uređajem koristite destilovanu vodu jer ona nema kamenca. Ukoliko ipak koristite vodu sa česme, očistite svoj uređaj od kamenca na svaka dva meseca koristeći se kuhinjskim trikom sa alkoholnim sirćetom.