KORIŠĆENJE


Klinički je testirano i dokazano da su Waterpik uređaji neprevaziđeni u svojoj sposobnosti da masiraju desni i očiste teško dostupna mesta u ustima. Takođe, naučno je dokazano da pomažu održavanju zdravlja vaših zuba i desni i smanjuju broj bakterija u delovima usne duplje gde četkica i konac za zube ne mogu da dosegnu.

Upotrebljavajte ovaj proizvod samo kako je naznačeno u ovom uputstvu i preporučeno od vašeg stomatologa.
Waterpik-rezervoar
PRIPREMA REZERVOARA

Uklonite rezervoar sa baze. Napunite ga (ukoliko je moguće destilovanom) vodom sobne temperature. Vratite rezervoar na bazu, upotrebljavajući gumeni deo na bazi kao pozicioner za rezervoar.

POSTAVLJANJE I UKLANJANJE NASTAVAKA

Odaberite nastavak. Pritisnite dugme na ručici i oralnog tuša i stavite nastavak u ručicu i onda pustite dugme. Dugme će se vratiti na svoju prvobitnu poziciju. Da biste uklonili nastavak pritisnite isto dugme i izvucite nastavak.

PODEŠAVANJE PRITISKA

Pri prvom korišćenju, podesiti pritisak na najjače, uperiti nastavak prema slivniku i uključiti uređaj, sačekati dok voda ne počne da teče. Isključite uređaj. Prilagoditi pritisak vode počevši od najslabijeg. Okrenite dugme za kontrolu pritiska koje se nalazi na aparatu, na najmanje (na 1 ili 2) prilikom prvog korišćenja aparata. Tokom upotrebe vremenom povećavajte pritisak dok ne nađete najbolju jačinu za vas. Ako osetite bol ili primetite krvarenje, smanjite pritisak na nivo koji vam odgovara.

POZICIONIRANJE

Stavite prskalicu u usta i usmerite prema zubima. Nagnite se preko umivaonika sa usnama lako zatvorenim oko prskalice. Sa slobodnom rukom uključite 0/1 prekidač. Mlaz iz prskalice će krenuti za sekund. Možete privremeno zaustaviti mlaz pritiskajući dugme za pauzu na ručici.

PREPORUČENA TEHNIKA ISPIRANJA

Usmerite mlaz duž desni pod pravim uglom skoro dodirujući zube. Pustite da voda teče iz vaših usta u umivaonik. Sistematski usmeravajte mlaz oko gornjih i donjih zuba, sa pauzom da očistite prostor između zuba. Pazite da ne usmerite vodu ispod jezika, u uho, nos ili drugo delikatno područije. Ovaj proizvod može prouzrokovati pritisak koji može dovesti do ozbiljnih oštećenja osetljivih područja.

KRAJ TRETMANA

Kada završite sa irigacijom vaših zuba, slobodnom rukom pritisnite 0/1 prekidač. Uklonite prskalicu pritiskajući dugme na ručici i izvlačeći prskalicu iz ručice irigatora. Stavite ručicu i prskalicu u područje za čuvanje.