Karakteristike

Podesivi vodeni pritisak

Podešavanje vodenog pritiska vam omogućava da kontrolišete jačinu mlaza koji proizvodi oralni tuš. Ukoliko prvi put koristite oralni tuš, počnite od najslabijeg mlaza, a zatim postepeno povećavajte na željeni nivo.

U zavisnosti od modela, oralni tuševi na struju imaju 3, 6 ili 10 podešavanja pritiska u rasponu od 10 – 90 ili 10 – 100 PSI.

Bežični oralni tuš ima 2 podešavanja pritiska od 45-75 PSI.

waterpik-kontrola-mlaza
rezervoar-punjenje

Rezervoar za vodu

Veličina rezervoara za vodu zavisi od dizajna i vrste oralnog tuša. Rezervoari za bežične oralne tuševe su zapremine 200ml, dok oralni tuševi na struju imaju rezervoare zapremine od 450 do 600 ml. Vreme tuširanja sa jednim punim rezervoarom varira u zavisnosti od podešenog pritiska i veličine rezervoara. Opšte smernice su:

  • 200ml = 45+ sekundi tuširanja
  • 450ml = 60+ sekundi tuširanja
  • 600ml = 90+ sekundi tuširanja

Možete dopuniti rezervoar da bi produžili vreme tuširanja.

Ukoliko u rezervoaru ostane tečnost pošto završite tuširanje zuba, ispraznite tečnost u lavabo i ostavite ga da se osuši. Za pravilno odlaganje,  rezervoari oralnih tuševa na struju, imaju ili poklopac ili se postave kao poklopac preko uređaja.

Možete dodati malu količinu tečnosti za usta u rezervoar sa vodom (nemojte premašiti odnos 1:1 vode i tečnosti za ispiranje. Nakon korišćenja isperite rezervoar tako što ćete ga napuniti do pola čistom mlakom vodom i zatim pustiti da voda isteče sa ručicom uperenom u slivnik.

Nastavci

Kako biste uklonili nastavak sa oralnog tuša, pritisnite dugme za izbacivanje nastavka ugrađeno na ručici uređaja.

Waterpik oralni tuševi imaju zamenjive nastavke tako da svi članovi porodice mogu koristiti isti uređaj. Prsten na dnu nastavka je označen bojom i omogućava laku identifikaciju.

Waterpik oralni tuševi imaju zamenjive nastavke tako da svi članovi porodice mogu koristiti isti uređaj. Prsten na dnu nastavka je označen bojom i omogućava laku identifikaciju.

Dugme on/off

Svi oralni tuševi imaju ugrađeno dugme za uključivanje/isključivanje.

Napredniji uređaji na sturju i kombinovani uređaji takođe uključuju dodatnu kontrolu rada na samoj ručici koja omogućava pravljenje povremenih pauza tokom tuširanja zuba.

Kontrola rotiranja nastavka

Na većini modela oralnih tuševa, baza u vidu prstena koja drži nastavak na ručici se rotira tako da možete lakše podesiti vrh nastavka kako biste stigli do svih regija u ustima. Koristite svoj palac po potrebi kako biste rotirali prsten dok tuširate zube.

waterpik-rotiranje-nastavka